Turun naisten Euroopan valtaus jatkuu!

  

Turun Uimarit järjestää tänä vuonna jatkoa pari vuotta sitten jo aloitetulle jo menestystäkin tuoneelle kansainväliselle naisten toiminnalle. Toiminta on avointa kaikille suomalaisille naisvesipalloilijoille jotka haluavat kehittää itseään ja samalla nostaa naisvesipallon tasoa Suomessa.

Tarkoituksena tulevalla kaudella on osallistua useaan kovatasoiseen naisten turnaukseen Euroopassa. Kausi aloitetaan toukokuussa, jolloin joukkue osallistuu EU nations turnaukseen Brnossa, Tsekeissä edustaen Suomea maajoukkue turnauksessa. Turnaukseen osallistuu suomalaisten lisäksi 11 maajoukkuetta Euroopasta sekä mm. Thaimaasta ja Etelä-Afrikasta. Luvassa on varmasti erittäin kovatasoinen turnaus ja upea mahdollisuus katsoa mihin Suomen taso riittää.

Brnon turnauksen jälkeen syksyn kauteen valmistaudutaan turkulaisille jo perinteeksi muodostuneella kahden viikon harjoitusleirillä Etelä-Unkarissa. Leirin aikana osallistutaan kahteen turnaukseen ja muuten pidetään kaksi allasharjoitusta päivässä. Viime vuoden turnauksiin osallistui vesipalloilijoita yli 10 eri maasta ja pelattiin yhteensä 20 ottelua. Myöskään näistä turnauksista ei todellakaan tasoa tule puuttumaan!

Unkarin jälkeen ohjelmassa on syyskuussa seurajoukkueiden EU nations turnaus Prahassa ja lokakuussa Seura PM turnaus, johon TU lähtee puolustamaan 2018 pohjoismaiden mestaruutta. Tämän lisäksi käydään muutamassa muussa turnauksessa ympäri Eurooppaa.

Kansainvälistä toimintaa tehdään tänä vuonna tiiviissä yhteistyössä naisten SM-sarja joukkueista Uinti Tampereen ja Porin Senttereiden kanssa Espoon Cetuksen jättäytyessä toiminnasta pois.

Kokenut joukkue valmiina kauden koitoksiin

Ensi kauden joukkue on jo kasassa ja tilanne näyttää turkulaisittain erittäin lupaavalta ensi kauden suhteen. Koko naisten ensi kauteen Suomessa ja ulkomailla ovat jo ilmoittautuneet mm. Suomen tämän hetken ykkösmaalivahti Erika Alander, tällä kaudella huimasti kehittynyt, himo harjoittelija Noora Vettervik, joka on tällä kaudella näyttänyt että harjoittelu tuottaa tulosta, myös maalipörssin osalta  Lisäksi mukaan on tulossa Maria Spoof, joka tuo joukkueeseen aimo annoksen särmää, luovuutta ja kovuutta, jota kansain välisissä peleissä tarvitaan, lisäksi uskomme puolustuspäässä isoon rooliin sentterin puolustajana. Joukkueesta löytyy myös Suomen ainoa kansainväliset vaatimukset täyttävä sentteri, samalla Suomen paras paikallaan, sen jo paikka aina runkosarjan maalipörssin kärkisijoilla kertoo. Sari Viljanen osoitti viimevuonna mikä on sentterin merkitys. Tärkeä pelipaikka, mikä pitää vesipallo joukkueessa täyttää isosti jos meinaa pärjätä.

Opiskelujen salliessa mukana myös kilpauinnista vesipalloon vaihtanut vuoden aikana jo isoja kehitysaskeleita ottanut Lotta Aho. Mukana Suomen kaudessa ja osittain kansainvälisessä kaudessa ovat myös Turun tulevaisuuden lupaukset Aura Leino, Heidi Eertamo, Matilda Pajunen, Alisa Jokila, Alena Zhukovskaya, Silja Sigfridsson sekä nuori maalivahti haastaja Katrine Mäki.

Lisäksi Turun väreissä nähdään ensi kaudellakin tänä vuonna Suomen debyyttinsä tehnyt maalipörssin voittanut Diana Samsonova.

Kansainväliseen toimintaan on ilmoittautuneet myös Uinti Tampereen alun perin Jyväskylän Saukot taustainen maalitykki Petra Lahtinen, joka on vuoden aikana kehittänyt itseään pelaajana Unkarin vesipallokentillä. Uinti Tampereesta niin ikään mukana myös kokenut maalinvartija Ella Posti, joukkueen ilopilleri Kuopiolainen Suvi Laukkanen sekä oikean laidan luottopelaaja vasenkätinen Heli Yrjänäinen. Lisäksi mukana vain kevään osalta ovat Porin Senttereistä Alisa Mattsson: vahva yleispelaaja, jolta odotetaan puolustuspeliin isoa roolia. Ja Uinti Tampereen kokenut laitakiituri Nea Kuosmanen.

Nuorista Suomen vesipallon tuleivaisuuden toivoista mukana myös kv toiminnassa Uinti Tampereen Juulia Mäkinen, Oulun Lohien Essi Juntunen sekä Helsingin Kuhista Lotta Jokiluhta.

Valmennus tulevaan kauteen säilyy ennallaan Mika Wikströmin luotsatessa joukkuetta. Mukaan kaartiin saapuu kuitenkin kokeneen valmennusparivaljakon toinen puoli kun apuvalmentajan släbäreihin astuu Mikael Sibelius.