Turun Naisten kansainvälinen syksy

  

Turun naisten edustusjoukkue on nyt kolmatta vuotta käynyt pohjolan ulkopuolella kansainvälisillä vesipallo kentillä. Vastustajia on löytynyt kymmenistä eri maista mm. Englanti, Skotlanti, Wales, Irlanti, Ruotsi, Tanska, Serbia, Saksa, Sveitsi, Italia, Ranska, Unkari, Slovakia, Tsekki. TU on halunnut tuoda mahdollisuuden pelata kansainvälisiä pelejä myös muille suomalaisille pelaajille ja naisten mukana hankkimassa ulkomaan kokemusta on ollutkin muutamia pelaajia Suomen muista naisten joukkueista.

Kansainvälinen toiminta naisten osalta alkoi heti viime SM-kauden päätyttyä, kun katseet suunnattiin jo toukokuun lopussa pelattuun 12 maan maajoukkue EU nations turnaukseen, joka pelattiin Brnossa Tsekeissä. Sijoitus kovassa joukossa oli kymmenes. Kesäloman jälkeen leireiltiin kaksi viikkoa perinteiseen tapaan kaakkois-Unkarissa. Unkarin leirillä harjoiteltiin aamuisin ja pelattiin muita joukkueita vastaan iltaisin. Viikon- loppuisin osallistuttiin kahteen kovatasoiseen naisten turnaukseen.

Syyskuussa käytiin Prahassa EU nations turnauksessa jossa oltiin kuudensia kymmenen seuran joukossa. Tämän jälkeen vuorossa oli Seura PM turnaus Ruotsissa, jossa emännöivä joukkue Järfälla oli himpun verran parempi ja vei PM-kullan TU:n jäädessä hopealle. Lokakuussa käytiin vielä Unkarissa viiden joukkueen ystävyysturnauksessa missä tulos oli pronssia. Joukkueen nuorimmaiset kävivät vielä U20 PM-kisoissa niinikään ruotsissa, tulos oli kolmas sija.

Syksyllä on leireilty ahkerasti kotimaassa valmistautuen ulkomaan pelimatkoihin. Leirejä on pidetty kotihalli Impivaaran lisäksi Euran uimahallissa, joka tarjoaa loisto-olosuhteet vesipallolle!

TU naisten KV-joukkue