Turun Uimareiden miesten vesipallokausi päättyy Nordic League–turnaukseen tulevana viikonloppuna 10.-12.5.2019 Turussa

  

Kauden 2018 – 2019 aikana on miesten puolella pelattu ensimmäistä kertaa Suomen ja Ruotsin seurajoukkueiden välistä Suomi-Ruotsi -sarjaa, josta on käytetty myös nimeä Nordic League. Sarjan puuhamiehinä ovat toimineet Raul Perian Turun Uimareista ja Jose Javier Veganzones Tukholman Polisenista. Muut sarjaan osallistuvat joukkueet ovat hallitseva Suomen mestari Cetus Espoosta sekä KuUS/Kuhat yhdistelmäjoukkue Suomesta ja Järfälla sekä Hellas Ruotsin Tuhkolmasta.

Nyt on tullut aika milloin tämäkin mielenkiintoinen sarja pitäisi saada päätökseen ja tämä tapahtuu tulevana viikonloppuna Turussa ja Impivaaran uimahallissa. Turnauksen isäntänä toimivat Turun Uimarit. Turnaus pelataan 30 metrin kentällä ja uusilla säännöillä.  

Sarjan yksinkertainen runkosarja on pelattu pitkin kevättä pääosin turnausmuotoisesti. Kaikki suomalaisjoukkueet ovat pelanneet yhden turnauksen Tukholmassa sekä keskinäiset pelit yksittäisinä otteluina Suomessa. Ruotsalaisjoukkueet ovat hallinneet sarjaa ja alkusarjan ylivoimainen kärkijoukkue oli Ruotsin mestari Polisen, joka voitti kaikki ottelunsa selvin numeroin. Polisen saapuu Turkuun laajalla joukkueella ja onkin selkeä ennakkosuosikki myös tulevan viikonlopun Final6-turnauksessa. Isäntäjoukkue TU lähtee raivaamaan tietään loppuotteluun pelaten ensimmäisen ottelunsa jo heti perjantaina. Lauantaina pelataan turnauksen semifinaalit ja sunnuntaina ovat vuorossa koko sarjan finaali sekä pronssipeli.

Viikonlopun ottelujärjestys ja aikataulu:
Perjantai 10.5.2019
18:45 Puolivälierä 1: Turun Uimarit – Cetus
20:15 Puolivälierä 2: Hellas SK – Uintiseura Kuhat

Lauantai 11.5.2019
16:30 Sijoitusottelu 5-6 (perjantaina hävinneet joukkueet)
18:00 Semifinaali 1: Polisen – Turun Uimarit / Cetus
19:30 Semifinaali 2: Järfälla – Hellas SK / Uintiseura Kuhat

Sunnuntai 12.5.2019
15:45 Pronssiottelu
17:15 Finaali

Nordic League viralliset sivut

Facebook tapahtuma