Cetus Baltic Open turnaus pelattiin pitkäperjantaina!

Tämän vuoden pitkäperjantai lähti käyntiin kuudelta aamulla, kun Turun Uimareiden D- ja E-juniorit lähtivät haastamaan palkintosijoja Cetus Baltic Open turnaukseen.

E-juniorit lähtivät turnaukseen kahdella joukkueella ja D-juniorit yhdellä. Kaikilla joukkueilla oli turnauksessa kolme peliä. Turnaukseen osallistuivat myös Suomesta Cetus, JySa ja Sentterit sekä lisäksi Latvian Sport Star ja Riga Sharks joukkueet.

Ensimmäiset pelit pelattiin kymmeneltä ja vastakkain pelasivat E-juniorien kakkosjoukkue vastaan Cetus. Samaan aikaan pelasivat myös D-juniorit Riga Sharksia vastaan. E-juniorien kakkosjoukkue tuli hakemaan kokemusta ensimmäisistä peleistä ja Cetus ottelu päättyikin 2-14 Cetuksen voittoon. D-juniorit pelasivat tasaisempaa peliä Riikan joukkuetta vastaan, mutta viimeistä puhtia ei riittänyt viedä peliä voittoon saakka. Peli päättyi 7-16 Riikan joukkueen voittoon. Maalintekijöinä oli mm. Jussi Ristimäki tekemällä kaksi hienoa sentteripaikan maalia. Edit Suvanto ja Artöm Mironov sen sijaan tekivät kaaripaikasta hienoja viiden metrin maaleja.

Turnaus jatkui E-juniorien kokeneitten pelaajien ykkösjoukkueen peleillä ja vastassa oli UiTa. Turun Uimarit onnistuivat voittamaan ottelun lukemiin 13-5. Näin E-juniorit ykkösjoukkue avasi voittoputkensa

D-juniorien seuraava peli oli vanhaa tuttua Kuhat joukkuetta vastaan. Tällä kertaa Kuhia vahvistivat Porin Sentterien pelaajat. Peli lähti käyntiin Kuhien vahvalla kontrapelillä ja Turun Uimarit eivät löytäneet sille vastausta. Kuhien vahva miesvartiointi aiheutti Turun Uimareille vaikeuksia ja näin ottelu päättyi 4-32. Turun Uimarien ainut maalintekijä tässä ottelussa oli Edit Suvanto tekemällä neljä maalia viiden metrin vaparista.

Seuraavat E-junioripelit jatkuivat kakkosjoukkueen osalta ja tällä kertaa vastassa Porin Sentterit. Vastustaja tuli kovalla vauhdilla otteluun ja näin kakkosjoukkue jäi jälkeen. Ottelu päättyi 2-14 lukemiin.

Heti perään E-juniorit ykkösjoukkue lähti haastamaan Kuhat ykkösjoukkuetta ja onnistuivat voittamaan tiukan ottelun lukemiin 8-2.  Ykkösjoukkueen viimeinen ottelu pelattiin UiTa/Saukot sekajoukkuetta vastaan ja tämänkin ottelun onnistui kokenut joukkue voittamaan lukemin 17-2 ja näin he pääsivät pelaamaan finaalipaikasta. Kakkosjoukkue valitettavasti hävisi Kuhat2 joukkueelle ja näin heidän turnaus päättyi siihen. Vaikka kakkosjoukkue ei onnistunut voittamaan yhtään ottelua olivat peliminuutit tärkeät jokaiselle pelaajalla. Usealle nämä olivat ensimmäiset minuutit ja tästä on hyvä jatkaa kehittämistä.

E-Juniorit ykkönen pelasi finaaleissa kovaa Cetus joukkuetta vastaan ja heti ottelun alettua Turun Uimarit pääsivät johtoon. Toisen erän alussa kuitenkin Cetus onnistui tasoittamaan 4-4 tilanteeseen, mutta kovan puolustuksen ansiosta Turun Uimarit voittivat ottelun 9-7 ja näin TU voitti E-juniorien CBO turnauksen!

D-juniorit pelasivat viimeisen pelinsä myös Cetusta vastaan ja todella tiukan pelin jälkeen missä tilanne muuttui jokaisen erän aikana päättyi ottelu tasapeliin 11-11. Vielä viimeisessä erässä Turun Uimarit johtivat kolmella maalilla, mutta Cetus pelasi viimeisen erän mies vartiointi, jolloin Turun Uimareille maalinteko muuttui paljon vaikeammaksi. Nämä olivat tärkeät ottelut D-junioreille missä pelaajat pääsivät harjoittelemaan joukkueena taktiikoita ja pelaamista. Ottelun maalintekijät olivat mm. Artöm Mironov, Edit Suvanto, Jussi Ristimäki ja Eeli Mäkelä.

CBO turnaus päättyi Turun Uimarien osalta E-Juniorien ykkösjoukkueen voittoon, E-juniorien kakkosjoukkue ja D-juniorit jäivät oman sarjansa viimeiseksi, mutta saivat hienoa pelikokemusta jatkoa ajatellen. Tästä on hyvä jatkaa pääsiäisen jälkeen harjoittelua ja taitojen hiomista entisestään!