Turusta löytyy vesipalloa tytöille ja naisille!

  

Vesipalloseura Turun Uimarit on tarjonnut vesipallotoimintaa tytöille 1980-luvulta lähtien. Sen jälkeen seurassa oli naisten joukkue 2000-luvun alkupuolella. Nykyinen naisten toiminta käynnistyi pienen tauon jälkeen vuonna 2013 ja on jatkunut yhtäjaksoisesti siitä asti.

Suomen mestarit vuodelta 2019

TOIMINTAA NAISILLE

Tällä hetkellä TU:n naisten joukkue harjoittelee kolmesti viikossa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Harjoituksiin saa ketä tahansa tulla kokeilemaan, uimataito on ainoa vaatimus. Viime syksyllä moni uusi sekä vanhakin pelaaja löysi lajin pariin! Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 15 pelaajaa, aloittelijoista kokeneempiin pelaajiin.

Naisten harjoituksissa käydään vesipallon perusteita läpi. Treeneissä uidaan, poljetaan, pallotellaan, heitellään maaliin ja tietenkin pelataan. Tiistai on naisten pelipäivä, jolloin harjoitukset pidetään yhdessä seuran junioreiden kanssa. Torstai keskittyy uintikunnon kohotukseen ja sunnuntai enemmän pallotaitoon ja heittelyyn.

Osa naisista osallistuu myös maajoukkue toimintaan ja osa pelaa Ruotsin naisten mestaruussarjaa Tukholman joukkueen mukana. Virallista naisten SM-sarjaa Suomessa ei kaudella 2022-23 vielä ole, mutta ensi kaudeksi suunnitteilla on yhteistä pelitoimintaa muiden seurojen kanssa. Naiset myös leireilevät kotimaassa ja osa ulkomaillakin.

Tyttöjoukkue vuonna 2018

TOIMINTAA TYTÖILLE

Lisäksi seurassa on nuoremmille tytöille oma tyttöjen vesipalloryhmä. Ryhmässä on tällä hetkellä 16 pelaajaa, 2013-syntyneistä 2008-syntyneisiin. Tytöt harjoittelevat kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin ja osa myös perjantaisin poikien mukana. Lisäksi tytöt leireilevät kotimaassa ja ulkomailla ja osallistuvat seuran E-junioreiden tavoin vesipetoturnauksiin.

Tyttöjoukkue on tarkoitettu alle 14-vuotiaille tytöille ja naiset sitä vanhemmille. Seura järjestää myös vesipallon alkeiskursseja (vesipallokoulu) vielä nuoremmille pelaajille sekä tytöille että pojille.

HERÄSIKÖ HALU TULLA KOKEILEMAAN?

Mikäli kiinnostus heräsi aloittaa uusi harrastus mukavassa seurassa, niin tervetuloa mukaan! Uintitaito on ainoa vaatimus sekä naisten harjoituksiin että tyttöihin! Aiempaa kokemusta lajista et tarvitse, uintitausta on toki eduksi, mutta ei välttämätön. Ole yhteydessä niin kerrotaan lisää!

klikkaa tästä yhteystietoihin:

https://turunuimarit.fi/joukkueet/naisten-edustusjoukkue/