Valmennusryhmien korona-ajan kevään harjoittelun kuulumiset

  

Tämän vuoden kevät on ollut täynnä poikkeuksia verrattuna normaaliin harjoitteluun. Impivaaran uimahalli on ollut kokonaan kiinni yleisöltä, mutta alle 20-vuotiaat ja SM-tason urheilijat ovat saaneet harjoitella edelleen hallissa. Seuroilla on ollut tarkat sisääntuloajat, turvaväleistä ja käsihygieniasta on huolehditty erityisen tarkasti.

Toisaalta täällä Turussa tilanne on ollut hyvä harjoittelun suhteen verrattuna muihin maakuntiin, kuten esimerkiksi Helsingin seutuun. Kaikkenlaiset kontaktit pelaajien kesken ovat olleet kuitenkin kiellettyjä, joten pelaamaan ei ole päästy. Siksi treeneissä on keskitytty hiomaan pelaajien yksilötaitoja.

Mitä siis kuuluu Turun Uimarien eri valmennusryhmille tällä hetkellä?

Seuran nuorin valmennusryhmä E-juniorit on saanut harjoitella melko normaalisti koko kevään. Koska pelaaminen on ollut tauolla, on treeneissä keskitytty hiomaan heittoja ja pallonkäsittelytaitoja entistä parempaan iskuun.

DC-junioreiden vanhimmilla pelaajilla oli kevään aikana jopa parin kuukauden tauko allastreeneistä. Heille lähetettiin viikossa kuitenkin muutama omatoimitreeniohjelma ja kerran viikossa pidettiin yhteinen Teams-treeni. Nyt porukka on päässyt jo hieman yli viikon verran treenailemaan yhtenä ryhmänä.

Seuran B-junioreiden treeniporukka muodostettiin uudelleen viime marraskuussa. Joulukuussa väliin jäivät finaalipelit ja koko kevät on menty viikko kerrallaan aina uusien ohjeiden mukaan toimien. Valmentajilta on siis vaadittu nopeitakin otteita valmennusohjelmaa suunniteltaessa, jotta motivaatio poikkeusolojen ja allastreenitaukojen aikana on saatu pidettyä yllä. Katse onkin siis suunnattu jo uuteen kauteen ja uusiin peleihin.

Naiset ovat korona-aikana harjoitelleet poikkeusoloista huolimatta ahkerasti. Treenit on pidetty keväällä osin B-junioreiden mukana. Ryhmä etsii vahvistuksia joukkoonsa, joten uudet innokkaat pelaajat tervetuloa mukaan.

Myös seuran miesten joukkue on pystynyt toteuttamaan treenejä koronarajoitukset huomioiden. Joukkueen treeneissä on keskitytty hiomaan uintikuntoa, heittoja ja syöttöjä sekä käyty läpi taktisia juttuja rajoitusten sallimissa puitteissa. Edellinen peli miehillä on ollut marraskuussa, joten syksyn uutta kautta odotetaan jo malttamattomina. Silloin ohjelmassa on toivottavasti SM-sarjan ja Nordic Leaguen pelejä sekä Pohjoismaiden mestaruusturnaus. Mikäli kesäkuussa päästään starttaamaan treenit Kupittaalla, toivoo joukkue, että niin nykyiset kuin entisetkin pelaajat löytäisivät taas mukaan treeniporukkaan.

Lisäksi mainitaan vielä seuran kurssitoiminnasta, että Kurssit (vesipallokerho & vesipallokoulu) ja Tyttöjen treeniryhmä ovat koostuneet sen verran nuoremmista pelaajista, että koko kevät on voitu treenailla normaalisti. Pääpaino on ollut uintitekniikoissa ja pallonkäsittelytaidoissa. Aikuisten ja Nuorten harrasteryhmä on ollut tauolla koko kevään, mutta toiveissa on päästä altaaseen joko jo kesällä Kupittaalla tai sitten syksyllä Impivaarassa.

Kaikki ryhmät odottavat nyt siis innolla ensi kauden alkua ja toivovat, että treeneissä päästäisiin jo pikku hiljaa pelaamaan. Vielä pitää siis hetki malttaa ja odottaa sekä toivoa, että loppuvuodesta tulisi entistä pelirikkaampi.