Junnujen Ruotsin reissu 17-19.6.

  

Turun Uimareiden juniorit päättivät kautensa Ruotsissa järjestettävään Upptramp Cuppiin.

Turun uimareiden c-, d- ja e-juniorit, sekä seuran tyttöjoukkue lähtivät kesäkuun puolessa välissä kolmen päivän mittaiselle pelireissulle Tukholmassa järjestettyyn Upptramp cup -turnaukseen. Mukana oli jokaiselle joukkueelle valmentaja. Matkaan lähti vielä iso joukko junnujen vanhempia kannustustamaan. Seuran mukana vietiin turnaukseen myös oma tuomari.

Matka alkoi perjantai-illalla Turun satamasta lähteneellä Viking Gracella, joka lauantai aamulla saapui Tukholmaan. Koko lauantai- ja sunnuntaipäivä vietettiin hallilla pelien parissa ensin karsintaotteluissa, seuraavana päivänä finaalipeleissä.

Ryhmä majoittautui uimahallin vieressä olevaan liikuntasaliin, mikä oli osalla täysin uutta, mutta yöpyminen sujui hienosta ja kaikki jaksoivat kunnioittaa kavereitaan niin että kaikilla oli mahdollisuus nukkua rauhassa.

Reissuporukan nuorimmat pelaajat osallistuivat aluksi lauantaina järjestettyyn omaan Poolkampen-turnaukseen. Pelit olivat ensimmäiset omat pelit, mutta junnut suoriutuivat todella upeasti. Seuran nuorimmat reissussa olivat 2012 ja jopa 2013 syntyneitä ja näin ollen Poolkampenissa vastassa oli vieläkin vanhempia pelaajia. Omia pelejä kertyi 4 kappaletta ja upeaa oli nähdä hyvä innostuneisuus ja loppuun asti taisteleminen.

D nuorten sarjassa (2009-) Turun Uimarit osallistui huikealla 3 joukkueella; oikean ikäisillä D-junnuilla ja myöskin nuoremmilla E-junnuilla sekä TU tyttöjen joukkueella.

Oma ikäisissä pelanneet D-junnuille tuloksena alkulohkossa 2 voittoa ja yksi maalin tappio. Sunnuntaina välierästä selvä voitto, joten edessä oli finaali kahden selvästi kovimman joukkueen kesken. Maalinteko osoittautui hyvin vaikeaksi, koska pelattiin selvästi pienempiin maaleihin mitä kotimaassa on totuttu. Molemmat maalivahdit pelasivat lisäksi todella hyvin. Varsinaisen peliajan jälkeen taululla oli tiukka 1-1, joten vuorossa oli rangaistusheittokilpailu .Viiden heittäjän jälkeen tilanne oli 2-2, jonka jälkeen turkulaiset epäonnistuivat omassa heitossaan, kun taas vastustaja
Järfälla onnistui omassaan ja ottivat näin voiton finaalista pienimmällä mahdollisella erolla. Junioreille siis hopea pokaali ja rutkasti kokemusta. Turun Manu Kangas palkittiin myös turnauksen parhaana maalintekijänä.

E-juniorit taistelivat tiukkoja ja kovia otteluita D-juniorisarjassa. Joukkue pelasi vanhempia vastaan, mutta pelasivat parasta mahdollista peliään ja oppivat aivan huikeasti lisää uusia puolia vesipallosta, sekä kehittämään ja syventämään omia taitojaan niin yksilöinä kuin joukkueena. Tällä kertaa reissu oli vielä oppimatka ja voittoja ei vyön alle kertynyt, mutta edistystä on tapahtunut valtavasti, kun innokas ryhmä on harjoitellut E-junnuissa vasta 5kk. Ryhmässä on mahtava tsemppaamisen ilmapiiri ja kaikki ottelut lähdettiin rohkeasti voittamaan, joten asennetta nuorista löytyy.

TU tyttöjen ryhmä lähti myös rohkeasti kokeilemaan siipiään D-sarjassa. Lauantain pelit lähtivät varovasti liikkeelle ja näin ensimmäinen ottelu päättyi 4-2 häviöön, mutta päivän mittaan tytöille tuli lisää rohkeutta ja lauantain toisen ottelun taistelu päättyi 4-4 tasapeliin. Päivän kolmannesta ottelusta saatiin tiukka 3-2 voitto. Tytöt olivat lauantain perusteella maalieron turvin lohkon kakkosia ja näin mitalipelit olivat edessä. Sunnuntaina lohkot yhdistettiin jatkopeleihin ja toisen lohkon ja lopulta koko D-turnauksen voittanut asettui vastaan. Järfällan vanhempien ryhmä osottautui liian vahvaksi voittaen selkeästi 9-0. Lukemista huolimatta tytöt saivat maalipaikkoja aikaiseksi, mutta maalinteko, mikä on selkeästi kehityksen kohde, ei vielä kantanut hedelmää tiukassa paikassa. Pronssi-ottelussa asettui vastaa turnauksen ensimmäisen ottelun vastustaja. Hermostuneen alun jälkeen tytöt saivat jälleen lisää rohkeutta ja taisteluhenkeä, joten peli päättyikin selkeään 5-1 voittoon ja pronssisen pokaali matkasi tyttöjen mukana Suomeen. Tytöt ovat kehittyneet valtavasti kevään aikana. Uintivauhtia ja -kuntoa riittää jo vastustajia vastaan upeasti. Maalintekoa ja pallotaitoa lähdetään viemään eteenpäin syksyllä.

C nuorten sarjaan (2007-) Turku lähti nuorella joukkueella muutaman pelaajan suorittaessa rippikoulua. Lauantaina joukkue uurasti neljä peliä, joista viimeiset kolme pelattiin todella lyhyillä tauoilla. Joukkue otti 2 voittoa ja 2 tappiota, joilla ansaittiin paikka sunnuntain semi-finaaliin runkosarjan kakkosta Järfällaa vastaan. Semifinaalipeli kulki vastustajan komennossa, vaikka Turulla oli omat paikkansa pelissä, mutta tällä kertaa palloa ei vaan saatu vastustajan verkkoon. Tappio 3-2 tarkoitti paikkaa turnauksen pronssi peliin, jonka joukkue voitti ja sai turnauksesta pokaalin kotiin viemisiksi. Cjunnujen kohdalla turnauksessa korostui vesivoiman tärkeys, kun pelattiin 4vs4 peliä ja tässä onkin kehityskohde syksyä ajatellen.

Turnauksen jälkeen joukkueet pakkasivat yöpymiskamansa, mutta ennen satamaan lähtöä oli kuitenkin ensimmäisen herkun aika, kun ryhmä käveli Jakobsbergin keskustaan ostamaan jätskit ja kylmät juomat viettäen hetken vapaa-aikaa lämpimässä auringonpaisteessa. Reissussa mukana olelet aikuisetkin saivathan vihdoin nauttia muustakin kuin hallin kuumuudesta.

Paluumatka tehtiinkin uudella Viking Glorylla ja vihdoin olikin aika herkutella, kun reissun urheilut oli suoritettu. Vapaa-aikaakin onnistuttiin vielä käyttämään hyväksi laivalla ennen nukkumaan menoa.

Turnauksessa vastassa oli useita kovatasoisia pelejä, joissa junnut pääsivät viemään vesipallotaitojaan uudelle tasolle sekä kohtaamaan erilaisia vastustajia. Junnut saivat paljon uusia kokemuksia ja muistoja niin altaan puolelta kuin myös reissaamisesta ulkomailla sekä oman joukkueen kanssa yhdessäolosta. Viikonlopun peleistä lähti mukaan Suomeen c-junioreiden sekä tyttöjoukkueen pronssisijoitus, mistä
jokainen reissuun osallistunut saa olla erityisen ylpeä valmentajia myöten.

Reissu onnistui kaikin puolin tosi hyvin. Vauhtia ja energiaa junnuilta löytyy mieletön määrä, siitä huolimatta suuremmilta kommelluksilta vältyttiin. Junnuja oli tosi paljon mukana, mahtavat 45 (!), mikä seuran näkökulmasta on tosi upea juttu, etenkin korona-ajan jälkeen. Valmentajien kesken lapsista ja nuorista ollaan erittäin ylpeitä. Hienosti ja odotuksien mukaisesti reissu vedettiin alusta loppuun kaikki yhdessä ja hyvillä mielin.

Takaisin Suomeen palattuamme junnuilla alkoi ansaittu kesäloma, jonka jälkeen syksyllä jatketaan taas levättyinä ja yhtä innokkaina uutta kautta kohti.

Turnauksessa kaikki joukkueet saivat rutkasti kokemusta uusia vastustajia vastaan mitä ei koronasta johtuen olla päästy hankkimaan. Tästä on hyvä lähteä kesälomalle ja osalla Unkarin leirille ja siitä kohti uutta vesipallo kautta ja ensi kauden reissuja!